Spring naar content

Vacatures

Starter (sociaal juridisch profiel) – vanuit huis

Introductie

Voor diverse gemeentes komen wij graag in contact met talentvolle starters met 1 jaar werkervaring.

Je opleiding is op HBO/WO niveau en bijvoorkeur in de sociaal juridische richting.
Jouw ambitie is het om voor een overheid, of een gemeente aan de slag te gaan.
Jij bent leergierig, niet bang om fouten te maken én ervan te leren. iedere dag ben jij bezig om jouw talenten en kwaliteiten in te zetten om beter te worden. Op die manier voeg jij waarde toe. Aan jezelf en aan de organisatie waar voor je werkzaam bent.


Organisatie

De gemeente vervult sinds jaar en dag een belangrijke functie in ons dagelijks leven. Of het nu gaat om een paspoort aanvraag, inschrijving van je kind of bij een overlijden of huwelijksvoltrekking.

Daarnaast draagt de gemeente zorg voor de veiligheid binnen haar gemeentegrenzen. En wat te denken van woningbouw, en ervoor zorgen dat alle bruggen en wegen goed begaanbaar blijven.

Onderwijs, kinderopvang, maar ook beleid maken om de lokale arbeidsmarkt een impuls te geven en een aantrekkelijk ondernemersklimaat te creëren. Kortom de maatschappelijke opgaven van een gemeentelijke organisatie zijn divers en elke inwoner heeft er mee te maken, jong en oud.

Functie


Jij vindt het leuk om hier onderdeel van te gaan uitmaken. Met jouw achtergrond en opleiding zal je vooral binnen het sociaal domein van de gemeentelijke organisatie een plek krijgen.

Hierbij kan je denken aan werken als inkomens-en/of werkconsulent. Je gaat je bezighouden met aanvragen voor een uitkering en met wat meer ervaring in je rugzak, zal je ook samen met de burger gaan kijken naar passend werk en bijvoorbeeld meedenken in de stappen naar het vinden van werk.

Naast het behandelen van de caseload, heb je bijvoorbeeld telefonisch spreekuur en daarin kunnen verschillende vragen van de burgers inzake hun uitkering of aanvraag bij jou neergelegd worden.

Een andere plek in de organisatie is bij een van de vakteams als juridisch medewerker of juist binnen het team wat zich bezighoudt met de klachten vanuit inwoners of andere belanghebbenden in de gemeente.

Functie-eisen

Je opleiding is op HBO/WO niveau en bijvoorkeur in de sociaal juridische richting. Jij bent leergierig, niet bang om fouten te maken én ervan te leren.

Iedere dag ben jij bezig om jouw talenten en kwaliteiten in te zetten om beter te worden.

Op die manier voeg jij waarde toe. Aan jezelf en aan de organisatie waar voor je werkzaam bent.

Jouw vrienden vinden dat jij goed kan luisteren en dat je een sterk inlevingsvermogen hebt.

Daarnaast ben je dienstverlenend ingesteld en sta je positief in het leven. In dit werk is het laatste belangrijk.

Je krijgt namelijk te maken met burgers die én een stuk ouder zijn dan jij én die op een lastig punt staan in hun leven en niet altijd positief naar het leven kijken. Wanneer je binnen een vakteam als juridisch medewerker aan de slag gaat, dan krijg je te maken met de klachten van inwoners zelf, dat kan van uiteenlopende aard zijn. Inwoners die het niet eens met het beleid van de gemeente, of klagen over veiligheid, parkeergelegenheid, een afgekeurde vergunningsaanvraag. Klachten over een nieuwbouwproject die tegen de wens in van ondernemers of inwoners, toch doorgang vindt.

Kortom jij kan positief, resultaat-en oplossingsgericht denken en handelen, want dat is wat we zoeken!

Aanbod

Binnen de gemeente word je ingeschaald en hierbij kan je denken aan bijvoorbeeld een schaal 8 wanneer je net start of 1 jaar ervaring meebrengt, tussen € 2.484,- en max 3.591,- bruto op basis van fulltime dienstverband (36 uur)

Uiteraard kijken wij samen met jou, wat passend is.

Inlichtingen

Wil je meer weten, over het werken bij een gemeente, neem gerust contact met ons op!


Sollicitatie

Edward Tuheteru +31 (0)654222000
Email : edward@diverstalent.nl